0

Hvordan hjelpe en hjørnetann med å slappe av

August 12, 2022

Ziggy the Cocker Spaniel

Jeg gleder meg over frivillighetsjobben min med Rancho Coastal Humane Society.

Så langt har jeg ikke engang gått hundene. Jeg bare sitter med dem i burene deres. Dette er overraskende mye mer gledelig enn du kanskje tror. Selv om det er viktig å ta lyhunder for litt trening, kan det i noen tilfeller være like viktig å bare sitte og belønne hunder for å være rolig. Dette hjelper dem også å knytte noe positivt – oppmerksomhet – med å være i kennelene sine.

Ziggy var en av hundene jeg dro til med forrige uke. Jeg er vanligvis ikke trukket til cockers, men han virket som om han trengte litt oppmerksomhet. Som alle de andre, satte han seg rundt i buret sitt med det første -hans klassiske “stub” en uskarphet.

Å ha en person i kennelen deres får typisk hundene veldig spent, så jeg fortsetter å se bort fra hunder som hopper og tapper på meg. De fleste av dem har lært “SIT” -kommandoen allerede, så jeg gir enten kommandoen eller lokker dem med godbiter.

Ziggy var ikke veldig interessert i å samhandle. Jeg viste ham godbitene, men han ville ta en og deretter gjøre en omgang rundt kennelen hans.

Dette er vanlig. Nesten alle hundene tempo når jeg først besøker. De er så begeistret for et menneskes tilstedeværelse at de ikke kan holde stille og ikke kan fokusere. De er litt nervøse – som Ziggy var – fordi jeg er en fremmed for mange av dem. De er heller ikke sikre på om jeg skal ta dem en tur eller pakke sammen og forlate.

Så det jeg gjør er å sette meg ned på bakken med min side mot hjørnetann og slappe av.

Jeg gjesper, som er et beroligende signal til hunder. Jeg kan til og med gjøre et poeng av å slikke leppene mine (et annet beroligende signal). Det viser at jeg ikke antyder noen skade.

Jeg slapper rett og slett slapper av slik at hjørnetannen kan slappe av.

Med Ziggy slo jeg meg bare ned med godbitene mine og ventet.

Og det som skjedde videre var så gledelig å se. Ziggy begynte å roe seg ned til det punktet hvor jeg praktisk talt kunne kjenne energien hans renne bort.

Ziggy var den mest avviklede av alle hundene jeg har møtt på krisesenteret. Han bar et leketøy for å tygge. Han satt foran meg og så meg i øynene. Han ga meg en pote. Han la seg for en magesni og koset seg deretter opp og lukket øynene. Jeg masserte ørene og klødde på ryggen. Han satt virkelig nær og så ut til å ha behov for en ekte, ekte lur.

Jeg leste på Ziggys bio at eieren hans hadde gått bort og at “Ziggy var i stand til å tilby kjærlighet og komfort til slutten.”

Det bryter hjertet ditt, ikke sant?

Jeg tenkte bare for meg selv hvor essensiell denne hjørnetannen hadde vært for noen og hvordan Ziggy må ha tatt jobben sin med å tilby trøst veldig, veldig alvorlig.

Jeg lurte på hvor mye følelsesmessig spenning han fortsatt hadde med seg, og jeg håpet at han visste at han hadde gjort jobben sin bra.

Jeg fortsatte å klappe ryggen.

Ziggy slapp et hørbart sukk. Han strakk tærne.

“Du er en god gutt,” sa jeg til ham. “En så god hund.”

Merk: Ziggy er allerede adoptert! (Ikke av meg, men jeg ønsker!)