0

Katalysatorforbindelse: Permanent hus så vel som permanent helse og velvære for katter

April 16, 2023

Et genialt nytt program fra Catalyst Council bringer veterinærer, tilfluktsrom samt redningsorganisasjoner sammen for å lette å oppdage permanent hus for katter samt holde katter sunne Når de er i sine nye hjem.

Veterinærer så vel som redningsorganisasjoner opererer ofte uavhengig, så vel som hver avtale med sine egne, unike vanskeligheter – ofte til skade for de ekstremt dyrene de prøver å hjelpe. Catalyst Council jobber med å fremme effektive partnerskap mellom disse organisasjonene.

Jeg hadde en mulighet til å snakke med Jane Brunt, DVM, administrerende direktør for Catalyst Council samt eier av Feline Hospital på Towson, om dette viktige programmet.

Hva fikk Catalyst Council til å starte dette programmet?

Mens vi først fokuserte på å bringe forståelse så vel som akademiske ressurser til veterinærer så vel som katteiere, har vi forstått fra begynnelsen at det lystoffende nabolaget spiller en nøkkelsteinfunksjon i den livslange helse og velvære så vel som velferd for katter. For mye bedre å forstå nøyaktig hvordan krisesentre så vel som veterinærer kan samarbeide for å hjelpe katter, samt informere omsorgsgivere, gjennomførte katalysator studier som sjekker ut krisesentre-veterinære forhold. Vi oppdaget at de fleste forbindelser har delt støtte så vel som respekt, så vel som at vi kan gjøre mer ved å hjelpe til med å forbedre den forbindelsen på et regionalt nabolagsnivå.

Hva er målene med programmet?

Helt ærlig er det for å hjelpe katter på nettet med et lykkelig så vel som et sunt liv. Vi har betydelige data om feline helse*, så vel som med rutinemessig helse og velværeomsorg, disse alle-til-vanlige spørsmålene kan forhindres, behandles og/eller administreres. For eksempel:

I en alder av tre har 70% av Buddy -katter tannsykdom, som alltid utvikler seg hvis de ikke blir behandlet

Siden 2006 har det vært et løft på 68,8% i stomatitt, en plagsom betennelse i tannkjøttet, så vel som utbredelsen av plagsomme tannresorptive lesjoner har boost sytten ganger

mer enn 40% av alle katter (noen studier viser mer) er overvektige eller overvektige

Mer enn 1 av 10 av katter ti år eller eldre har nyresykdom

11% av kattene ti år eller eldre har et hjertemumling.

Vi ønsker å forbedre denne statistikken ved å starte tidlig. Med katalysatorforbindelse bistår krisesenteret at adopteren velger en veterinær de vil se like etter adopsjonen. Den utvalgte veterinæren mottar umiddelbart kjæledyrets helse- og velværejournaler fra krisesenteret, så vel som hjelper deretter adopterutinen en gratis undersøkelse samt vaner samt rådgivning om husstemning. Alle vil at deres nye lodne gode venn skal være lykkelig, sunn og beriket i sitt nye hjem!

Gjennom katalysatorforbindelse fremmer vi en opprettholdende syklus av adoptere … hjemme … helse. Nytte av krisesentre, adoptere fordeler, veterinærer fordel, nabolag fordeler. I tillegg til mest av alt, omfavnet kjæledyr. Å, så vel som vi lar hunder bruke nøyaktig samme program …

Hva er de største vanskene du står overfor?

Endring av folks tro på katter i tillegg til nøyaktig hvordan de tar seg av katter. Mange uttaler at katter er uavhengige og ikke trenger vår omsorg, at de kan ta vare på seg selv, samt at de ikke krever helsevesen. Mens oppmerksomhetsfeline besøkende forstår om katters behov, erkjenner de fleste- så vel som mange veterinærer!

Hva liker du mest med å jobbe med programmet?

Møte i tillegg til å jobbe med så mange forskjellige så vel som fascinerende mennesker som ønsker å produsere positiv modifisering for katter, så vel som som vil vise dem i et positivt lys, så vel som for å hjelpe dem på nettet lykkelige, sunne så vel som berikede liv. Alle ni av dem.

Kan du dele noen suksesshistorier?

Vårt program ble nylig omtalt i Journal of the American Veterinary Medical Association. Historien viser vellykkede programmer i Delaware, Oregon samt Ohio.

Hva kan feline foresatte gjøre for å hjelpe dette programmet vellykket?

Vær en del av nettverket for å støtte feline adopsjon fra krisesentre så vel som redninger som jobber med tilfluktsrom – spesielt de som allerede deltar i samarbeidende nabolagsinnsats som delt fosterhjem.

For mer informasjon om katalysatorforbindelse, se CatalystCouncil.org.

* Kilde: Banfield, spesifiser av kjæledyrhelse og velvære 2006-2016

Bilde via Catalyst Connection Backgrounder

Ingrid King

Innholdsfortegnelse
Hva fikk Catalyst Council til å starte dette programmet?
Hva er målene med programmet?
Hva er de største vanskene du står overfor?
Hva liker du mest med å jobbe med programmet?
Kan du dele noen suksesshistorier?
Hva kan feline foresatte gjøre for å hjelpe dette programmet vellykket?

Dunull