0

Gi aspirin til katter

March 27, 2023

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore37

Med belastningene av en økonomisk nedgang i landet vårt, så vel som den økende kostnaden for veterinæreksamen, søker mange dyreforesatte ofte til sine egne medisinskap for å lette ubehag hos hundene og katter. Og selv om det alltid er avgjørende for en dyrevegne å ta kontakt med sin lokale veterinær før du administrerer noe med medisinering hjemme, er dette veldig kritisk for katteeiere som ofte ikke er klar over at katter er spesielle i hvordan de metaboliserer medisiner. Dette indikerer at noen medisiner, selv om de vanligvis tolereres av mennesker eller hunder, kan forårsake helse- og livstruende konsekvenser hos våre katte venner.

Dette gjelder spesielt når det gjelder smertestillende aspirin og Tylenol. På grunn av spesiell levermetabolisme, klarer ikke katter aspirin veldig bra hvis de blir gitt i høye doser, og til og med en voksen Tylenol -tablett (325 til 500 mg) kan være dødelig og dødelig for katter. Selv minimale eksponeringsnivåer for tylenol kan raskt forårsake depresjon, oppkast, pustevansker, brun misfarging av tannkjøttet, luftveisnød og hevelse i labbene og ansiktet.

Fulminant leversvikt kan oppstå med enda minimale doser. Hvis du har gjort feilen ved å gi katten din noen Tylenol og/eller katten din har fått aspirin som forårsaker noen av disse symptomene, er det nødvendig med øyeblikkelig legehjelp. For å demonstrere hvor sensitive katter er for disse ikke-steroide antiinflammatoriske midlene, når kardiologer foreskriver aspirin til katter med visse typer hjertesykdommer, er det i den minimerte dosen av en halv baby-aspirin hver annen til tredje dag.

Hjemmepoenget med dette blogginnlegget er å aldri medisinere katten din hjemme, med mindre du først sjekker med ditt lokale veterinær eller nødveterinæranlegg. Interessant nok har en av mine favoritt antioksidanttilskudd proanthozone faktisk vist seg å minimere tylenolskader på katter som er blitt utsatt. Proanthozone har et stort utvalg av bruk av hunder og katter, inkludert som betennelsesdempende, samt smertereduserende. Mange av våre feline venner kan gis dramatisk smertelindring med trygge kosttilskudd som Yucca -intensiv og Cosequin for katter. Imidlertid, som i tilfellet med noen kosttilskudd, anbefaler jeg alltid kattemessige foresatte å søke råd fra med veterinærene sine før de administrerer eventuelle mottilskudd eller medisiner.

CAT Healthpet medisiner