0

Fem ting jeg elsker å bo sammen med en middelaldrende hund

July 10, 2022

Hunden min ess er 8 år gammel. Jeg antar at det gjør ham til senior, men jeg foretrekker “middelaldrende.”

Det meste av informasjonen som er tilgjengelig på hunder, handler om å adoptere en valp eller en ung hund, noe som er flott, men hva med middelaldrende, eldre hunder?

Det er så mange lyhunder i alle aldre som venter på å bli adoptert. Mange av dem er langt forbi den “frekke scenen” og kan til og med ha mange års trening.

Følgende er noen grunner til at jeg elsker min middelaldrende hund. Hvis du noen gang har bodd med en middelaldrende hund, er jeg sikker på at du kan legge til noen ekstra ideer i kommentarene.

1. Han er latere enn noen gang (det er jeg også).

Ess har alltid vært en hund med lav til middels energi. Han har vært en perfekt leilighetshund gjennom årene, men jeg setter pris på hans generelle ro enda mer nå.

Jada, det er hyggelig å ta turen ut på en lang tur, og vi gjør dette ganske ofte. Det er bare det at jeg setter pris på hvordan jeg ikke trenger å løpe med hunden min på en time hver eneste morgen, og han har det bra med det. Han elsker å sove i. Han elsker å ta lur. Han har ikke noe imot om vi tilbringer en hel helg hjemme og ser på en hel sesong med kort.

2. Min middelaldrende hund har sett alt før.

I løpet av de siste syv årene har jeg tatt hunden min til utallige nye steder. Han har møtt dusinvis av andre hunder, om ikke hundrevis. Han har bodd med flere fosterhunder og katter. Han har gått på campingturer og biltrips, og han har hatt muligheten til å møte et bredt utvalg av nye mennesker.

Dette er selvfølgelig alt mulig fordi ACE er en naturlig avslappet, vennlig fyr. Men jeg elsker det fordi jeg har vært i stand til å ta ham plasser gjennom årene, det flytter ham ikke nå hvis vi besøker en ny kaffebar eller går i et nytt område. Han går bare med strømmen, for det meste uansett!

[QUOTE_Center] ”Det flytter ham ikke nå hvis vi besøker en ny kaffebar eller går i et nytt område.” [/QUOTE_CENTER]

3. Han har treningen ned.

Jada, jeg er den typen person som alltid vil trene hunden min, men det er fint at Ace vet og adlyder (vanligvis) det grunnleggende som sitter, nede, opphold, kom og hæl. Dette lar meg gjøre mer enn noen gang med hunden min.

4. Min middelaldrende hund kommer ikke inn i ting.

Dagene er borte der hunden min kan tygge på eller rive opp noe som ikke er hans. Nylig var jeg i ferd med å ta ut søpla før jeg dro, og mannen min spurte hvorfor jeg plaget. “Vel, jeg vil ikke at ACE skal komme inn på det,” sa jeg. Og så måtte vi begge smile fordi vi visste at hunden vår aldri en gang ville vurdere å gjøre noe slikt.

Vi trenger aldri å “hundesikkert” leiligheten lenger. Og det er ikke behov for en kennel. Jeg tror det bokstavelig talt er en sjanse med null prosent at Ace ville tygge opp en sko eller en bok eller en dyr dings. Det var en annen historie for syv år siden.

5. Vi kjenner hverandre godt.

Jeg føler at jeg kan forutsi alle hundens handlinger, og jeg vet at han gjør det samme med meg. Vi har nådd et komfortabelt punkt der livene våre er forutsigbare, men selvfølgelig er hunden min villig til å gå av eller ta turen til et turventyr på øyeblikkets spor.

Det er bare at det ikke er noen stress som bekymrer seg for hvordan ess kan oppføre seg eller hva han kan gjøre. Jeg vet nøyaktig hva han vil gjøre. Dette betyr ikke at han er perfekt. Han er bare forutsigbar. Ja, han sutrer i bilen. Ja, han prøver å tisse på potteblomster. Ja, han kaster vannet og pukker deretter flere ganger per uke.

Men jeg vet disse tingene, og jeg forbereder meg på disse tingene.

Hva med deg? Hva elsker du med din “middelaldrende” hund?

Få den mutts nyhetsbrev i innboksen din: