0

Blir essensiell: Nøyaktig hvordan du pandemisikre tjenesten din

May 16, 2023

av Khris Berry
1. juli 2020
Året 2020 har vært fullt av mange leksjoner – ikke noe som gripende oppdaget som de som er opplevd av små tjenesteeiere. Dette året har vist mange groomers så vel som grooming -eiere at det var nødvendig å endre seg i deres tjenester så vel som pleiemarkedet som helhet.

Kort sagt, det er ingenting som en pandemi for å få deg til å tenke nytt, så vel som å revurdere virksomheten din. Fra serviceplan til grunnleggende servicestruktur, fra priser til bemanning, blir alle aspekter av pleiende skjønnhetssalongen sett på av smarte grooming service -eiere basert på leksjoner som er oppdaget samt erfaring som er oppnådd de siste månedene.

Et av de avgjørende aspektene som oppsto i løpet av 2020 var hvilke tjenester som ble tenkt på essensielle. Disse beslutningene ble funnet ut av styrende myndigheter – noen ganger regionale så vel som andre ganger statlig, avhengig av lovgivende kultur der du bor. Mens noen groomers ble tatt tilbake til å ha mandat til å stenge (og derfor anses som ikke -essensielle), er dette i virkeligheten statlige selskaper for å bidra til å ta avgjørelser om folkehelse og velvære samt sikkerhet. Virksomhetens tildelte betegnelse av et statlig selskap snakker ikke til din lidenskap, din tjeneste eller din verdi for kundene dine. Det var variabler i hvert distrikt, fylke, by samt spesifiserer basert på styring som gjorde godtgjørelser for at noen kjæledyrtjenester skulle holde åpent.

Etter – Kovid, kan det være et smart skritt å se på hvilke kjæledyrtjenester i ditt område som ble tenkt på viktige, samt utvikle en ny serviceplan som inkluderer de tjenestene som anså dem som viktige (og utvide tjenestefotavtrykket).
Annonser

La oss se på noen få av tjenestene eller funksjonene du kanskje tenker på å bidra til tjenesten din, som, utført riktig, kan øke inntektene dine i tillegg til rekkevidden din, så vel som forskjellige tjenester.

Barnehage

Noen lokaliteter gjorde det mulig for barnehagetjenester i kjæledyr å holde seg i drift under Covid – 19 for å betjene behovene til aller første respondenter. Det er mange hensyn – fra passende tilsyn med gulvplass – men når denne tjenesten passer din virksomhet, kan det være en fantastisk ekstra inntektskilde. Andre hensyn inkluderer bemanning, passende omsorg for hundene, akseptable fasiliteter samt erfaring med å håndtere familiens kjæledyr i et off -leash -miljø. Er du forberedt på å håndtere skifter mellom hunder, en ny tilstrømning av kunder samt økte angst på fasilitetene til virksomheten din?

På den annen side er barnehage et kjærkomment tillegg for kunder som liker å tilby kjæledyret sitt en sjanse til å samhandle sosialt med andre hjørnetenner. Barnehage bruker mye mer sparket rutine for groomers når de brukes som tillegg – siden hundene koster mye mer av dagen i salongene våre. I tillegg kan groomers som allerede bruker hele dagen omsorg for familie kjæledyr mens eiere jobber raskt bruke barnehage som en metode for å tjene penger på bekvemmeligheten.

Legger til detaljhandel

Når du går over tillegg av tjenester, er detaljhandel konge. Bokstavelig talt er dette markedet den regjerende mesteren for Covid – 19 ettersom kjæledyrbutikktjenester ble ansett som viktige nasjonalt. Familie kjæledyr gleder seg over en ny, forhøyet setting i hjemmet så vel som våre lovgivere har erkjent dette ved å finne ut at kjæledyrseiere må få uavbrutt gevinst tilgang til å kjøpe nødvendig kjæledyrforsyning. En av de enkleste metodene for å diversifisere skjønnhetssalongen din er å redesigne serviceplanen din for å inkludere detaljhandel.

Selv om det ikke er for besvimelse av hjertet, må ikke verden av å være en kjøpmann hoppes inn før du har gjort noen lekser og organisert ordentlig. Har du bemanning som muliggjør passende service, aksjekontroll, kjøpsadministrasjon samt front -videresende kundeservice? Har du tilstrekkelig område til å vise frem produkter på riktig måte? Hva med lagring for produktbeholdning? Har du tilstrekkelig fotnetttrafikk i salongen din? Har du tilstrekkelig monetær pute til å håndtere bestilling og strømpeprodukt komfortabelt? Har du et poeng – for salgssystem på plassering i tillegg til at du er komfortabel med å forvalte omsetningsavgift og rapportering?

Dette er ganske enkelt ideen om isfjellet av hensyn du må veie. Lokking av å holde dørene åpne under folkehelsen og velvære, så vel som sikkerhetskriser kan imidlertid være tilstrekkelig til å garantere å undersøke detaljhandel.

Rethinking din serviceplan må ikke gjøres på et innfall. Å legge til alle typer nye tjenester til din eksisterende tjeneste må utføres med tanke, planlegging samt metode for å sikre at du forstår denne nye opplevelsen du tar for deg. Fordelene med å diversifisere tjenesten din har aldri vært høyere enn nå. I tillegg til disse leksjonene vi alle har oppdaget i 2020, gir tjenesteeiere mange grunner til å ta en ny titt på tjenesteplanene vårenull