0

Acral Lick Granuloma: Extreme Licking in Dogs

June 23, 2023

Acral Lick Granuloma: Extreme Licking in Dogs

Sist oppdatert 29. desember 2017 av valpelekkasjer 12 kommentarer
Slikker hunden din labbene hans hele tiden? Har du utelukket allergier så vel som andre irriterende stoffer?

x

I så fall kan det være akral slikk granulom, som er definert som ekstrem slikking av labbene så vel som lemmer hos hunder.

Uten intervensjon kan slikke granulom bli mye verre, noe som fører til lesjoner og hårtap. Oppdag nøyaktig hvordan du kan hjelpe hunden din fra ekstrem slikking.

Acral slikk granulom utløses av ekstrem slikking hos hunder

Acral slikk granulom

Acral slikk granulomer, også referert til som acral slikkedematitt (ALD), er klassifisert som en hudtilstand hos hunder. Granulomene i seg selv er hudlesjoner utløst av ekstrem slikking. Lesjonene resulterer i en tyknet, hevet, fast plakett som er ufølsom for press.

Vanene til ekstrem slikking er en type selvtraumer som hyppigst har en mental årsak som kjedsomhet eller angst. Det ligner på obsessiv tvangsmessig tilstand hos mennesker.

Lesjonene utløst av slikkgranulom blir ofte oppdaget på hundens fremre lemmer rundt ankelen eller håndleddet. Noen ganger har de blitt diagnostisert på enden av en hundehale. Lesjonene fremstår som hårløse, irriterte hudflekker, så vel som ender opp med å bli herdet så vel som dekket av plakett når tilstanden forverres.

Enhver hunderas kan utføres, men det sees ofte i store, aktive hunder som blir alene i lengre tid. Det er ofte assosiert med kjedsomhet så vel som mangel på stimuli utenfra. Det kan skje i alle typer alder, men det er oftest diagnostisert hos hunder fem år eller eldre.

Mange hudspesialister mener at kjedsomhet er en viktig underliggende faktor noen ganger av akral slikk granulom. Hundens slikkeaktivitet hjelper å passere tiden. – PETMD

Symptomer på akral slikk granulom

Acral slikk granulom er en hudtilstand der et dyr obsessivt slikker et lite område av kroppen sin til det blir rødt så vel som betent. Legionene fremstår som hårløse, irriterte områder på hundene dine hud som vanligvis oppdaget på de distale ekstremitetene. Høye virker legionene røde, hovne og forårsaker blødning; Ligner på et hot spot.

Når en hund stadig slikker et bestemt område, kan de etablere granulmoas som vises som:

Hårløse, irriterte poter

Hovne lesjoner

Røde så vel som ømme områder på huden hans

Områder som blør på grunn av ekstrem slikking

Når tilstanden forverrer lesjonene, kan huden ende opp med å bli magesår, hevet, så vel som tyknet. Pigmentet rundt kanten av lesjonen kan endre seg hvis slikkingen fortsetter.

Dessverre er ekstrem slikking ikke et tegn som bare er spesifikt for bare granlomer. Det kan sees hos hunder med allergier, leddsmerter samt andre forhold.

Hvis hunden din slikker mer enn normalt, eller slikker for mye om et bestemt område, ta ham til veterinæren for en diagnose. De kan hjelpe til med å avgjøre om det utløses av slikkgranulom eller noe annet. I tillegg til at de kan hjelpe deg med å komme med en behandlingsplan som er riktig for hunden din.

Utløserne av ekstrem slikking hos hunder

I de fleste situasjoner er triggerne av slikke granulomer psykologiske. De er ofte assosiert med stress, separasjonsangst, tvangsevne eller kjedsomhet. Det er ofte tenkt på en type hunde tvangslidelse.

I de fleste situasjoner begynner slikkingen siden hunden kjeder seg, holdes i ekstrem innesperring eller mangler stimuli utenfor. Den ekstreme slikkingen fremmer frigjøring av endorfiner som fungerer som en belønning for den gjentatte oppførselen.

Store, aktive raser blir ofte påvirket av ALD. Det kan skje i alle typer alder, men de fleste diagnoser er stilt etter at hunden er fem år gammel.

Tilstanden blir en ondskapsfull syklus; Erosjonen av huden fører til smerter samt kløe som utløser mer slikking. Testing av skjoldbruskkjertelen bør på samme måte gjøres, da hypotyreose har blitt sett på å spille en funksjon i noen tilfeller.

I noen få situasjoner har hunder blitt diagnostisert på grunn av en underliggende ortopedisk eller identifiserbar nevrologisk tilstand.

Handlingen med ekstrem slikking kan være en tvangsmessig tilstand (fortrengt atferd) forbundet med stress (f.eks. Lang innesperring, nytt barn eller kjæledyr, død i familien, bevegelse, kjedsomhet), frykt eller separasjonsangst. – DVM360

Raser som ofte er påvirket av slikke granulomer:

Raser som er mer utsatt for ekstrem slikking inkluderer:

Labrador Retriever

Golden retriever

Border collie

Doberman

Staffordshire Terrier

Engelsk Springer Spaniel

Stor dansk

Pomeranian

Newfoundland

Weimeraner

Bokser

Dalmatian

Diagnostisering av akral slikk granulom

Acral slikk granulom må differensieres fra en rekke andre hudforhold hos hunder. Bakterielle eller soppinfeksjoner, trykksår, samt mastcellesvulster må utelukkes. Hunder skal testes for allergier.

En generell historie omnull