0

Forhåndsbevegelsesvurderinger: Et nødvendig trinn for en sikker brudgom

August 4, 2023

av Mary Oquendo
30. oktober 2018
Lilly var en ganske ny klient. Jeg hadde bare pleiet henne og broren hennes i omtrent seks måneder. Både bror og søster var eldre, og det er min politikk å gjøre en vurdering av full kropp før pleie.

Siden Lillys eier er en foredragsholder, gjør jeg normalt vurderingen mens hun chatter bort. Jeg kom bare så langt som tannkjøttet, da jeg oppdaget at tungen så litt lilla ut for meg. Jeg ledet den ut til eieren og nektet brudgommen til hun hadde sett på på veterinæren.

En kjæledyrvurdering er der jeg går fra hode til hale med bevisst intensjon og formål å finne ut om de er sunne nok til å stelle.

For nye klienter må denne vurderingen være ferdig med den tilstedeværende eieren. Du vil ha alle eksisterende forhold som er nevnt før eieren forlater, da du ikke vil få skylden for noe som var der før hånden. I tillegg tjener denne vurderingen til å minimere “misforståelser” mellom deg selv og klienten.
Annonser

En av fordelene med å gjøre en vurdering med eieren til stede er at de ser hvor godt kjæledyret deres tåler å bli håndtert. Det gir en god mulighet til å utdanne kundene dine om kjæledyrpleie og tilby og ta betalt for ekstra nødvendige tjenester, for eksempel ekstra håndtering eller de -matting avgifter. Jeg har alltid funnet ut at informerte klienter er gode kunder.

Etablerte kunder (kjæledyr, for å være mye mer spesifikk) få en “klem” når de kommer inn i min pleievare. Denne klemmen er virkelig en kjæledyrvurdering. Det kan ha skjedd endringer med tanke på at forrige gang jeg så dem, spesielt hvis dette er et eldre kjæledyr.

Ved mye mer enn én anledning har jeg planlagt en brudgom på grunn av problemer som ble funnet under vurderingen. Det er ingen inntekt som kan kompensere for den mentale kvalen over tapet av et kjæledyr. Jeg vet, fordi jeg også har vært der.

Før jeg berører et ukjent kjæledyr, holder jeg en snute tett og ansiktet mitt på avstand. Hvis jeg er urolig eller ikke kan ta på ham, drar han hjem. Jeg vil ikke risikere levebrødet mitt med en potensiell karriere -avslutning.

Hva består en vurdering av?

Generelt utseende: Er han sprett med lyse øyne? Eller er han sløv, hoster eller har problemer med å puste? Er øynene hans kjedelige? Hoste kan være et tegn på kennelhoste, luftveisinfeksjoner, hjørnetrekk eller en hjertesykdom. Legg inn rennende nese og øyne, så har du et alvorlig helseproblem. Kos deg med å gå. Ser han ut til å ha vondt? Den verre biten jeg noen gang har fått, var fra en leddgikt Golden Retriever jeg hjalp til i varebilen min.

Munn, tunge og tannkjøtt: tannkjøttet må være rosa bortsett fra de rasene med flekkete eller mørke tannkjøtt som Chows Chows og Springer Spaniels. En gulaktig skjær kan indikere leversvikt, blåaktig er hypoksi (ingen blodstrøm) og bleke tannkjøtt er et tegn på sjokk. Tenner i dårlig form forårsaker munnsmerter, som igjen skaper smarte hunder. Benytt anledningen til å utdanne kundene dine om tannpleie.

Øyne: Øynene må være lyse og utvide likt. Ujevn utvidelse eller raskt bevegelige øyne er et tegn på nevrologiske problemer. Herdet utflod kan ha irritert og rå hud under. Røde øyne kan være et tegn på angst eller en øyeinfeksjon.

Ører: Foul lukt, rødhet, utflod og risting er alle tegn på en ørebetennelse. Det er min policy å ikke rengjøre eller plukke ører i denne tilstanden. Veldig tykke ører kan være et hematom eller alvorlig matting.

Fuger og ryggrad: leddgikt, ryggmarg eller benskader vil forårsake smerter når de beveges eller berøres. Et kjæledyr i smerte kan og vil bite.

Puter: Kontroller pads for inngrodde negler, rusk eller kutt. Selv veloppdragne dyr kan ha føtter. Jeg steller et par dyr som ikke får neglene gjort.

Mageområde: Hvis mageområdet er distansert eller hardt, se veterinær umiddelbart, da dette kan være et tegn på oppblåsthet. Å sikle og et veldig urolig kjæledyr kan følge med det.

Hud og frakk: Merk eventuelle klumper, støt, cyster eller vorter på kroppen. Du vil ikke barbere dem under brudgommen. Kontroller huden for irritasjoner, sår og parasitter. Kan du til og med se huden? Du aner ikke hva du vil finne når mattene er fjernet. Jeg har funnet åpne sår som krevde veterinærbehandling.

Første gang du vurderer en kjæledyrvurdering, vil det ta lengre tid enn en veletablert klient. Det er min policy at eiere bare trenger å være til stede for den første vurderingen. For meg er det en del av hilsenprosessen. Mens jeg sier hei der til kjæledyret og lager kyssete ansikter, løper jeg bare hendene over kroppen hans og tar hensyn til kroppsspråk.

Oppfordre kundene dine til å fortsette dette hjemme. Kjæledyret deres er en bedre sjanse for bedring når problemer blir brakt fram, ettersom tidlig oppdagelse indikerer tidlig intervensjon. Anbefaler eventuelle bekymringer som er funnet, følges opp med veterinæren og oppbevar notater på klientkortet.

I Lillys tilfelle var det en kollapset luftrør, som var på toppen av en hjertesykdom; Eierne valgte å la Lilly gå. Hun ble avlivet senere samme dag. I min heanull