0

Å skrive en Purrfect Thriller med Claws

May 2, 2023

Gjestepost av Amy Shojai
Dette innlegget består av tilknyttede lenker*

Takk, Ingrid, for at jeg tillot meg å dele om min mest nåværende bok, hit and run. Mange mennesker vet om min sakprosa som dekker katt- og kjæledyrhundpleie og oppførsel. Ikke så mange kanskje vet at jeg også skriver fiksjon som inneholder kjæledyr. Jeg kaller fiksjonen min “thrillere med bitt!” Fordi de alle inkluderer heroiske familie kjæledyr og deres menneskelige partnere.

Hit An Run er den 5. boken i min september- og Shadow Thriller -serie. Det er så gøy når en karakter (spesielt en dyrekarakter) inspirerer en plottvrid, eller alternativ til et historieproblem. Hei, i mitt virkelige liv, gjør mine egne familie kjæledyr det hele tiden, ikke ditt?

Å skrive en purrfect thriller

Disse thrillerne inkluderer kaos og drap og dekker mørkere emner enn det normale “Animal Mystery.” Selv om kjæledyrkarakterer ofte kan være i faresonen, dreper jeg aldri mine dyrehelter i historiene. Nei, det er bare menneskene som blir ofre, og normalt får de dårlige menneskene det som gjelder dem!

Hovedpersonen min september har gått gjennom ringen, og samarbeider med hennes PTSD Pet Dog Shadow. Men hennes trente Maine Coon -katt Macy reddet henne følelsesmessig. Han er en fantastisk fyr med kaffe-mørke pels og grønne øyne som samsvarer med september og øyne. I tidligere bøker “Nailed” dårlige mennesker (på kommando); Lidd av hypertrofisk kardiomyopati som for tiden er under kontroll (trent til å enkelt ta medisinene sine); Og sjefen hans kjæledyrhundvenn rundt. Hei, det er det katter gjør i det virkelige liv, ikke sant?

Men som mange katter, lærer Macy ved observasjon. Han ser også på Shadow, og lærer ofte nye ferdigheter og krever å bli inkludert. For eksempel, i hit and run, vet Macy hvordan man henter bilnøkler, og har lært å spore tapte katter. Disse ferdighetene figurerer fremtredende på plottet.

Jeg inkluderer kapitler fra Pet Dog Viewpoint i alle bøkene. Denne gangen har Macy også kapitler som viser historien gjennom en kattens Purr-forestillinger. Nei, de snakker ikke – de handler bare, reagerer og oppfatter situasjoner slik jeg forestiller meg at familiedyr ville gjort. Tidlige anmeldelser ser ut til å elske kattens kapitler like mye som jeg gjør, så fremtidige bøker i serien vil sannsynligvis fortsette å inkludere disse morsomme kattesynsscenene.

Navn den heltekatten!

Jeg får også fremheve det beste av kattene og hundene våre i historiene ved å inkludere Hero Six Family Pets fra lesere i historien etter at de vant navnet som Pet Dog og navngir den kattekonkurransen. Tre fantastiske katter som er nominert av leserne blir heltekatter i hit and run. Denne gangen inspirerte til og med kattenavnene inspirerte plottvendinger!

Sherlock, en reddet vildkattunge, bekreftet for kyndig for live -fellen (derav hans navn), og ble nominert av Lisa Mahoney. ”Han var uren skitten og ganske vill og ville ikke la meg berøre ham med det første. Men litt etter litt klarte jeg å få hans tillit. Da jeg var i stand til å vaske ham for første gang, ble jeg sjokkert over å oppdage at denne skitne lille “grå” kattungen faktisk var ren hvit. Og han hadde vakre grønne øyne. ” I hit and run binder Sherlock seg tett med en ung jente på Maine Coon Cattery, forsvarer henne mot den dårlige fyren, og vakter avgjørende informasjon som er avgjørende for å løse mysteriet. Han blir også en anfall-alert-katt (ja, det er noe!).

Kate Holly-Clark nominerte katten sin, Meriwether. “Meriwether ble oppkalt etter oppdagelsesreisende Meriwether Lewis fordi han er inne på alt! … .Han er også litt av en idiot og en ekte Klutz. Han faller bakover av sofaarmene, i bokser, og prøver regelmessig å klatre opp ting og krabbe håpløst og sans verdighet for å gjøre det. ” I hit and run fungerer Meriwether som en beskytter og vaktkatt, mot en Rottweiler politihund. Han ender opp med Theodore “Teddy” Williams (fra tidligere bøker), og jeg er sikker på at jeg vil ha spennende utforskninger i fremtidige historier.

Darla Taylor nominerte katten sin. “Kahlua var en katt jeg adopterte etter en bilulykke i 1994 som etterlot meg i dårlig tilstand. … Jeg adopterte Kahlua som var en kvinnelig svart -hvit norsk skogskatt og hun ble min uoffisielle terapikatt. Hun var tre år gammel da jeg fikk henne, og jeg mistet henne da hun var tretten. Kahlua var vakker og visste alltid når jeg var engstelig eller følte meg nede. Hun ville klatre i fanget mitt og samhandle med at jeg brakte meg ut av humøret mitt. ” I hit and run redder Kahlua en kvinne fra å bli skadet i en brann. Han blir hennes terapikatt.

Hvorfor kjæledyrsentriske thrillere, hvorfor kaos?

Hvorfor skrive thrillere om kaos, drap, skurkene og konspirasjoner? Jeg har alltid hatt en strålende fantasi. Når jeg kan finne tiden, gleder jeg meg over å opptre på scenen, og skrev til og med Strays -musikalen med kjæledyr – en annen måte å bøye virkeligheten og gjøre ting opp.

I løpet av disse utfordrende dagene, uker og måneder med et fantastisk år, redder familiens kjæledyr meg. Å skrive en spennende fiksjonshistorie hjalp meg å unnslippe den mørkere virkeligheten i den virkelige verden. Jeg setter hovedpersonen min september og vennene hennes gjennom ringen, men hun kommer ut på den andre siden a snullnull