0

Spiller du bue med hunden din?

March 15, 2022

Vandring over banen på forsiden av gården vår, jeg hørte signaturen Jingle av Baxters etiketter bak meg. Noen få minutter før, hadde han dove inn i rene mellom frontfeltet, så vel som østfeltet, sikkert han hadde sett en ekorn eller en chipmunk.

For et år siden, ville visning av min off-leash hund sprint bort fra meg som forfølger noe skapning, ha utløst meg mye angst. Å gå vekk fra ham mens han fortsatt ble absorbert i hans søken var litt av en test.

Ville han huske på at jeg eksisterte?

Hører jingelen av hans koder, jeg var begeistret for at han hadde gitt opp jakten så vel som å fange opp med meg. Jeg ønsket å anerkjenne ham så vel som å feire hva en stor ung gutt han var. Jeg snudde meg så vel som sagt-i en stemme som viste at jeg forstod nøyaktig hvor begeistret han hadde vært – “så du en ekorn?”
Han registrerte ikke spørsmålet mitt. Faktisk, i stedet for å feire ekornens observasjon med meg, stoppet han så vel som undersøkt en fascinerende sniff i ugresset.

Et øyeblikk tenkte jeg på å bli fornærmet. Da ga jeg meg selv en mental panne slap så vel som sagt, “Duh! Du snakker ikke hunden! ”

Som Baxter gjenopptok å gå mot meg, bøyde jeg meg ned mot ham i min fineste imitasjon av en lekebue.

Han fikk meldingen!

Han scampered raskt mot meg, så vel som da spretter vi på tvers av banen sammen, revurdering i glede av frisk luft, høst ettermiddager, frihet og selvfølgelig ekorn.

Leksjonen å snakke med hunden min ved hjelp av kroppsspråket mye mer enn vokal språk er en som hit hus når jeg sjekket ut den andre enden av båndet. Fordi da har jeg praktisert kroppsspråket – og spesielt min lekebue.

Jeg håper at ved å “spille” med Baxter, begynner han å tro på meg så mye morsommere enn ekorn.

Spiller du bue med hunden din?

Julia Thomson er en rutinemessig forfatter for den muttet. Gå til bloggen hennes på 129 hektar her.