0

Hva du skal gjøre når katten din ikke spiser

August 18, 2023

katter kan være finke spisere. Noen katter bestemmer ganske enkelt fra en dag til den neste at de ikke lenger liker en mat de har spist lykkelig før. Dette kan være nedslående for katteforeldre, og det er ikke noe å ta lett på. En katt som slutter å spise, er alltid en bekymring, og en katt som ikke har spist noe i mye mer enn 24-48 timer, kan utvikle leverlipidose, en potensielt farlig tilstand også kjent som fet leversykdom.

Utelukke et medisinsk spørsmål

Hvis katten din slutter å spise i mye mer enn 24-48 timer, er en øyeblikkelig utsjekking til veterinæren din i orden. Uappetans kan ha mange årsaker, og det er avgjørende å identifisere den underliggende tilstanden.

Leverlipidose – en alvorlig konsekvens av tap av appetitt

Leverlipidose er nesten alltid forut av anoreksi, en kattens nesten totale unngåelse av mat. Når en kropp er underernært eller sultet, begynner den å metabolisere sine egne fettreserver for energi. Kattens kropper er ikke i stand til å konvertere store fettlagre. Når en katt er i sultemodus, blir ikke fettet som frigjøres til leveren behandlet effektivt og lagres ganske enkelt der, noe som fører til en fet og lavt fungerende lever. Katter som allerede er overvektige, er mye mer utsatt for denne tilstanden enn katter for normal vekt.

Denne tilstanden krever aggressiv behandling. Hvis diagnosen tidlig, og hvis katten overlever de første behandlingsdagene, er prognosen for full bedring utmerket. Hvis den ikke blir behandlet, er tilstanden dødelig.

Er katten din fin?

Hvis katten din er fin, kan det være flere grunner. Finicky Eaters er laget, ikke født. Kattunger som blir matet med en rekke matvarer etter å ha blitt avvenet fra moren, utvikler varierte smak. De som ble matet med den samme maten hele tiden, nekter vanligvis ukjente matvarer senere i livet.

Noe så grunnleggende som feil matskål kan forårsake fin spising. Forsikre deg om at boller er grunne og store slik at kattens vispene ikke berører kanten av bollen. Hold skåler nøye rene og ikke bruk duftende vaskemidler for å vaske skålene.

Hvordan oppmuntre katten din til å spise

Å oppmuntre til en fin eater krever tålmodighet og ressurssterke. Følgende ideer kan hjelpe:

• Tilby mat som har en sterk duft
• Dryss frysetørket kylling eller laks på toppen.
• Drypp litt tunfisk eller muslingjuice dryppet over maten
• Tilsett små biter av kokt kokt kjøtt
• Spre en skje kjøttbasert babymat (sørg for at den ikke består av løkpulver) på toppen av måltidet
• Dryss parmesanost over maten (ja, tingene i den grønne boksen)
• Dryss næringsgjær over maten

Dette innlegget ble tidligere publisert på Answers.com og er publisert med tillatelse.

Ingrid King

Innholdsfortegnelse
Utelukke et medisinsk spørsmål
Leverlipidose – en alvorlig konsekvens av tap av appetitt
Er katten din fin?
Hvordan oppmuntre katten din til å spise

Du kommer kanskje også til å like:
Feline lever lipidose: fet leversykdom hos katter

Hvordan få fin katter til å spise

Har katten din vispestress?

«Mews and Nips: Scandinavian Company bruker Pawternity Permisjon for nye kjæledyrforeldre
Hvordan Assisi -sløyfen hjelper til med å skygge med stomatitt »

18 kommentarer til hva du skal gjøre når katten din ikke spiser

Jackie McDaniel sier:

14. november 2021 kl. 22.22

Hei Ingrid,
Den 16 år gamle katten min sluttet å spise og drikke. Jeg har klart å få henne til å spise godbiter, men det er det. I kveld går hun i gangen (som er uvurderlig) jeg planlegger å ta henne med til veterinæren om morgenen. Hva kan jeg gjøre for å gjøre henne mye mer komfortabel til hun kan bli sett

Svare

Ingrid sier:

15. november 2021 kl. 05:05

Uvanlig oppførsel kombinert med å ikke spise og drikke er absolutt bekymringsfull – jeg håper du kan bli sett så raskt som mulig, Jackie. Det er virkelig ikke mye du kan gjøre før du vet hva som skjer. Alt mitt beste for dere begge.

Svare

MountainKiddo sier:

18. juni 2018 kl. 23:52

En ting jeg gjør som en siste utvei når en av gjengen min slutter å spise, er at jeg tar en matkitty som tidligere spiste, og maler den på dem, og det er smør den i goobs på bena, brystet og potene. De må slikke den for å få den av. Min teori er at de etter lang tid uten å spise som det er påpekt i innlegget over, de har en tendens til å stoppe helt, og jeg tror dette skyldes å miste smaken på maten. Å tvinge dem til å slikke maten av hjelper ser ut til å bidra til å få tilbake ønsket om å spise. Så når jeg har fått dem til å slikke maten av, holder jeg bollen oppe under nesen, og normalt vil de begynne å spise fra bollen igjen. Jeg har hatt suksess med dette med IBD -katten min, så vel som min Struvite Cat som var avhengig av tørrmat. Slik fikk jeg ham over avhengigheten hans. håper dette hjelper. ?

Svare

Carol sier:

21. juni 2018 kl. 04.44

Jeg holder alltid noen få bokser med vitenskapelig diett A/D på hånden. Jeg vet at det krever resept, men veterinæren min har vært snill og vil selge meg noen få bokser for å holde på hånden for nødhjelp. Jeg holder også KMR (kattunge melk erstatning) pulver på hånden. KMR -pulveret jeg oppbevarernullnull