0

30 interessante fakta om hunder

August 28, 2023

30 Interessante fakta om hunder

Sist oppdatert 9. november 2018 av valpelekkasjer 2 kommentarer

x

Visste du at en forvillet hund ved navn Laika var det første pattedyret som gikk i bane rundt jorden i 1957? Eller at 30% av dalmatianerne er døve i det ene øret? Her er 30 interessante fakta om hunder du kanskje ikke vet.

Hunder kan gjenkjenne hundrevis av ord

Hunder kan gjenkjenne over 250 ord, de kan telle til 5 og de kan fullføre enkle matematiske ligninger. Chaser The Border Collie, vanligvis kalt verdens smarteste hund, kjenner over 1000 ord. Hvis hunden din ikke vet at 250 ord ikke bekymrer deg, er han ikke alene; Den gjennomsnittlige hunden vet omtrent 165.

Hunder er like intelligente som et 2 år gammelt barn

En av mine favoritthundfakta er at forskere anser dem for å være så smarte som et lite barn. Eksperter som baserer funnene sine på en språkutviklingstest, sier at hunder er omtrent like intelligente som et 2 år gammelt barn.

Servicehunder er opplært til å gå potte på kommando

Noen gang lurt på hvordan og hvor servicehunder gjør sin virksomhet? De er opplært til å bare gå på do på kommando. Når disse hundene begynner på treningen, blir de lært å knytte et spesifikt ord med å gå på do.

Basenji bjeffer ikke, han roper

Et annet interessant faktum om hunder er at Basenji -rasen ikke har en tradisjonell bark. De produserer en yodel som lyd som vanligvis kalles en baroo.

Hunder kan høre fire ganger bedre enn oss

Hunder har dobbelt så mange øremuskler som mennesker, og det er anslått at de kan høre lyder fire ganger bedre enn oss. Og det hodet vipper? Det hjelper dem å finpusse på fjerne lyder.

Hunder har tre øyelokk

Hunder har tre øyelokk, og deres tredje kalles den niktiterende membranen og er for ekstra beskyttelse. Hvis du noen gang har sett hunden din sove, kan du ha observert den. Det tredje øyelokket får det til å se ut som om hundene dine ruller tilbake i hodet.

30% av dalmatianerne er døve i det ene øret

En genetisk disposisjon for døvhet er et alvorlig helseproblem for dalmatiere. Omtrent 30% av dalmatianerne er døve i minst ett øre.

Over 30 hunderaser har flekker på tungen

Hvor mange ganger har du hørt at noen hund med mørke flekker på tungen er en del chow? Vel, det er ikke sant. Det er over 35 raser av hunder utsatt for å ha identifiserte tunger.

Det første pattedyret som går i bane rundt jorden var en bortkommen hund

En av mine favoritthundfakta er grunnen til at jeg kalte hunden min Laika. En russisk forvillet hund ved navn Laika var det første levende pattedyret som gikk i bane rundt Jorden i 1957. Og selv om reisen hennes endte tragisk, huskes hun i dag som en helt.

Laika i 1957.

Omtrent 30% av hundene overgitt seg til tilfluktsrom er renraset

I motsetning til folkelig tro og redningshunder er ikke bare mutts. Omtrent 1/3 av hunder overga seg til tilfluktsrom er renraset.

Nitrogenet i hundene dine urin er det som dreper gress

Dreper hundene dine urin gress? Nitrogenet i hundene dine urin er det som forårsaker plenforbrenninger, og befruktede verft har en tendens til å lide mer på grunn av deres høyere enn vanlige nitrogennivåer.

Hunder har sitt eget bæsjekompass

Tar hunden din lang tid å gå på do? Vel, det kan være en veldig god grunn til det. Forskning antyder at hunder bæsler i samsvar med jordens magnetfelt.

Hundene dine tisser mye om ham til andre hunder

Lurte du noen gang på hvorfor hunden din vil stoppe hele tiden når du er ute og tar ham en tur? Det viser seg at alt det snuser er å la ham holde rede på hva som skjer med andre hunder i nabolaget.

Hund urin består av meldinger som kan tolkes av andre hjørnetenner – duften kan fortelle andre hunder deres sex, alder og humør.

Hunder kan lukte 1000 ganger bedre enn mennesker

Vi visste at hunder lukter mye bedre enn oss, men visste du hvor godt? Hunder kan lukte omtrent 1000 ganger bedre enn mennesker.

Hunder kan oppdage anfall

Et fantastisk faktum om hunder er deres evne til å hjelpe og oppdage visse medisinske problemer. Noen hunder har vist en evne til å kunne oppdage epileptiske anfall.

Greyhounds kan løpe opp til 45 mph

Greyhounds er den raskeste hunden på jorden, med en evne til å løpe opp til 45 mph.

Hundene våre kan fortelle når vi lyver

Et annet morsomt faktum om hunder – de kan fortelle når vi lyver. Forskning har funnet at hunder gjør direkte slutninger fra vår atferd, og som lærer å ikke stole på upålitelige mennesker.

Hunder har bedre nattsyn enn oss

Hunder kan se bedre i lite lys enn mennesker på grunn av et ekstra lys som reflekterer lag bak netthinnene.

45% av hundene sover i eierne sengen

Sover hunden din med deg? Er slik at du absolutt ikke er alene. En undersøkelse i 2015 fant at 45% av hundene sover i eierne.

Hunder brukes til å oppdage kreft

Hunder har blitt brukt til å oppdage kreft, og en nylig studie fant at hunder kan forutsi prostatakreft med 98% nøyaktighet.

Bavianer holder hunder for beskyttelse

Amerikanske mennesker er ikke de eneste som holder hunder som kjæledyr. I de ville bavianene har blitt observert å holde hunder som familiens kjæledyr for beskyttelse.

Thnull