0

Vaksinetitere: Et alternativ for å overvaksinere kattet ditt

September 4, 2023

Det er ingen bekymring for at vaksiner beskytter mot sykdom-men de har også betydelig risiko. Dessverre er det så godt at mange katter fremdeles blir overvaksinert siden også mange veterinærer, så vel som kattedyr, fremdeles mener at det er nødvendig med “skudd”.

Vaksinebivirkninger

Vaksiner er involvert i å utløse forskjellige immunmedierte så vel som andre kroniske lidelser (vaksinose). Vaksiner er også involvert i den høye forekomsten av vaksineinduserte sarkomer hos katter. Forekomsten av disse svulstene varianter fra 1 av 1000 til 1 av 10.000 katter. De kan etablere så raskt som 4 uker eller så sent som 10 år publisere vaksinasjon.

Vaksineforslag fra store veterinærorganisasjoner

American Association of Feline Practitioners (AAFP) oppdaterer nylig sine vaksineretningslinjer. De nye retningslinjene er enda mer konvensjonelle enn de som ble utstedt i tidligere år, men hyppigheten av vaksinasjon kan fortsatt overgå hva kattet ditt virkelig trenger for å holde seg sikret mot sykdom.

De fleste av AAFP -forslagene er at vaksinasjoner skal gis hvert tredje år. Studier utført ved University of Wisconsin Institution of Veterinary Medicine har imidlertid vist at immunitet for noen vaksiner varer i syv år eller lenger, noe som antyder at selv de mer konvensjonelle vaksineprotokollene som er foreslått av store veterinærorganisasjoner, fremdeles er også hyppige.

Hva er titer -testing?

Titer -testing kan være et tryggere alternativ for å sikre at felinen din er sikret uten å innføre unødvendige vaksiner. En titer -test er en blodprøve som måler eksistensen så vel som nivå av antistoffer for et spesifikt smittsomt middel i kattens blod. Disse antistoffene viser kombinasjonen av prospektiv naturlig eksponering så vel som vaksinasjon. Antistoffer produseres når immunforsvaret reagerer på antigenene i kroppen.

Eksistensen av en målbart antistofftiter indikerer at kattet er sikret fra sykdom. Studier viser at 90% til 98% av kattene som er blitt vaksinert på riktig måte, etablerer store målbare antistofftitere til det smittsomme middelet som måles. Titere skiller ikke mellom immunitet produsert av vaksinasjon så vel som ved eksponering for sykdommen.

Neste gang du tar kattet ditt til veterinæren din for hennes årlige eller to årlige inspeksjon, kan du diskutere titer-testing som et alternativ for vaksinasjoner.

Denne artikkelen ble tidligere publisert på Answers.com, så vel som utgitt med tillatelse.

Ingrid King

Innholdsfortegnelse
Vaksinebivirkninger
Vaksineforslag fra store veterinærorganisasjoner
Hva er titer -testing?

Du kan også like:
La oss snakke titere: Forhindre overvaksinering av felinen din

Ny 3-årig ikke-adjuvansert rabiesvaksine for katter som nå tilbys

Vaksiner for katter: farer så vel som fordeler

«Triple T Studios Heart Print Scarf samt Silver Fashion Jewelry Winner
Hold kattene dine lykkelige så vel som underholdt med Hauspanther -leker »

3 kommentarer til vaksinetitere: et alternativ for å vaksinere katten din

Louise sier:

11. februar 2015 kl. 22.12

Jeg sjekket ut dette etter kattens siste vaksinasjon, da hun etablerte en klump på stedet. Takk til godhet det eventuelt forsvant, men jeg var ekstremt bekymret. Veterinæren min er god, men han er “gammel skole” i tillegg til at jeg stiller spørsmål ved at han ville gi vaksinen i halen eller ett alternativ til. Han har imidlertid avviklet alt, men rabies som sier at min feline (12 år) er gammel, er ikke tilstrekkelig til å ikke kreve dem. Jeg trodde på å få en ny veterinær som er tilgjengelig for nyere metoder, men jeg liker ham så godt som han har andre karakter om dyr.

Svare

Kelley sier:

9. februar 2015 klokken 01:24

Veterinæren min fortalte meg at det nå heter Sarcoma for injeksjonssted siden alle typer injeksjoner kan forårsake det, ikke bare en vaksine. Det siste ser også ut til å injisere kattene i halene, siden det er å foretrekke for dem å miste en hale enn et ben, i kreftsituasjonen. Det ser ut til at det ville skade.

Svare

Ingrid sier:

9. februar 2015 klokken 07:11

Du er helt korrekt, Kelly, alle typer injeksjoner kan forårsake kreft, ikke bare vaksiner. Akkurat her er mer info om sarkomer med injeksjonssted:

Årsaken til at injeksjon i halen nå begynner å endte opp med å være et forslag, er siden behandling for sarkomer med injeksjonssted er aggressiv kirurgi, i tillegg til at det ville være lettere å amputere en hale i stedet for et ben. Overraskende nok har studier vist at katter tåler disse haleinjeksjonene godt. Her er mer informasjon:

Svare

Legg igjen et svar
E-postadressen din vil ikke offentliggjøres. nødvendige felt er merket *
Kommentar *
Navn *

E -post *

Ved å legge igjen en kommentar, er du enig i innsamlingen av dataene dine på dette nettstedet i henhold til vår
Personvernregler.
*

Gi meg beskjed om oppfølgingskommentarer via e-post. Du kan også abonnere uten å kommentere.

Δ